Альтанка з піччю, мангал або барбекю – необхідний елемент ландшафтного дизайну

Альтанка з піччю, мангал або барбекю – необхідний елемент ландшафтного дизайну

Ще не так давно дачникам і власникам заміських або міських приватних будинків з ділянками доводилося задовольнятися переносними металевими мангалами і стандартними дерев’яними альтанками, часто не задовольняють потребам господарів в комфортному відпочинку. В наші дні спорудження повноцінної альтанки з піччю, мангалом і барбекю – цілого комплексу для приготування їжі на вогні, не становить особливої праці. Багатофункціональні пічні комплекси можна використовувати в якості повноцінних літніх кухонь, експлуатованих при цьому на свіжому повітрі і за всіма правилами пожежної безпеки.

Види печей для альтанок, навісів або легких павільйонів

Альтанка з піччю – споруда неймовірно практичне і зручне. Багато власників дачних або присадибних ділянок не відмовилися б від можливості не тільки смажити шашлик, але і варити каші і супи, коптити продукти і тушкувати м’ясо – і все це на свіжому повітрі, але з захистом від негоди. З точки зору функціональності можна виділити наступні види печей для альтанок і відкритих павільйонів:

1.Вбудований пічної комплекс – це цегляна споруда, що включає гриль, духовку, коптильню і плиту. Якщо ви оснащаете альтанку таким комплексом, то отримуєте можливість приготування практично будь-якої страви. Але виготовлення подібної конструкції зажадає від вас будівельних навичок, а також правильного складання плану (це той випадок, коли звернення до фахівців – найкращий результат ситуації);

 

2.Піч-мангал. Відмітною особливістю такої печі є можливість приготування страв тільки на шампурах або знімних решітках. Це відмінний варіант для любителів шашликів. Піч має нескладну конструкцію, її дуже часто поєднують з коптильнею, що істотно розширює її функціонал. Стаціонарні конструкції даного типу печей зазвичай зводять разом з альтанкою або навісом. Якщо у вас на ділянці вже є дерев’яна альтанка, то простіше встановити металеву піч-мангал. Подібні портативні конструкції зазвичай не займають багато місця і досить зручні. В деяких випадках доцільно зробити переносний мангал стаціонарним і обкласти цеглою;

 

3.Піч-барбекю. По конструкції цей тип печі схожий з мангалом, тільки замість шампурів для розкладання продуктів використовується сітка. З одного боку – використовувати таке пристосування простіше, з іншого — очищати після застосування складніше. Стаціонарна піч-барбекю також зводиться з цегли, як і її аналог для приготування страв на шампурах (піч-мангал).

 

Останнім часом найбільше поширення отримав вид стаціонарної печі-барбекю, доповненої стільницею і раковиною. Такий комплекс найбільш точно відповідає потребам власників альтанок з печами для приготування різних страв. Якщо ж використовують портативна піч-барбекю, то найчастіше вона встановлюється таким чином, щоб зручно було повісити над нею витяжку.

Leave a reply

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *